Era Vulgaris: guns n' trolls

Υπάρχει ένα γνωμικό που λέει ότι το μαχαίρι μπορεί να κόψει ψωμί μα μπορεί και να σκοτώσει. και η αλήθεια είναι ότι το όπλο μόνο του δε σκοτώνει. Ο άνθρωπος σκοτώνει.

Υπέρ της οπλοκατοχής δεν είμαι. πόσο μάλλον τη βρίσκω ηλίθια. [o carlin το είπε ότι μόνο οι αστυνομικοί και οι εγκληματίες πρέπει να έχουν όπλα;]  Το να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου με όπλο σε περίπτωση που αυτός που σου επιτίθεται κρατά όπλο το θεωρώ ως το μοναδικό λόγο να έχει όπλο ένας απλός πολίτης. Κατά τα άλλα, να χέσω ΟΛΟΥΣ τους λόγους και τα επιχειρήματά σας.

Νομίζω πως η δικαιολογία με την οποία υπάρχουν τα G3 σε κάθε σπίτι πρώην εφέδρου είναι ο πιο γρήγορος οπλισμός του στρατού σε τυχόν επίθεση (?) Okay.

Όσο και να λέει ο Άμυνας και ο αρχηγός του ΓΕΕΦ ότι η εθνική φρουρά είναι αξιόμαχη, εγώ δεν πείθομαι. [fyi, είχαμε ένα 'debate' το Δεκέμβρη τέσσερις τελειόφοιτοι με το Φωτίου όταν ήταν ΥπΑμ και τον αρχηγό του ΓΕΕΦ, δεν έδωσα πολλές πληροφορίες αλλά έγινα ρεζίλι] Η κωλότρυπα που λέγεται Κυπριακός στρατός στην οποία θα ενταχθώ στις 7 του επόμενου μήνα δεν είναι τίποτα άλλο παρά θαλαμοσυντηρήσεις και καθαρισμοί όπλων και δωματίων και μια άσκηση κάθε τόσο για το ξεκάρφωμα και λούφα και παραλλαγή και τιμητικές άδειες και άι-φορ και πολύ, μα πολύ μέσο.
Οπότε, sir/madam [probably sir] υπεύθυνε για την κατοχή όλων αυτών των όπλων των γερμανικών στα σπίτια, ξανασκέψου ότι την τυχόν επίθεση ο κάθε πρώην οπλίτης που πίνει φραπέ τη στιγμή που θα παίζουν οι σειρήνες δε θα την προλάβεις με το να έχει το κάθε σπίτι και G3.

Αρκετοί φόνοι έχουν γίνει με το στρατιωτικό όπλο. Που τι σημαίνει; Ότι ένας πρώην έφεδρος, που τελείωσε κανονικά το στρατό, έχει κάνει το φόνο. Για να έχει όμως τελειώσει κανονικά το στρατό και να κρατά όπλο σημαίνει πως έχει κριθεί Ι1/Ι2, aka υγιής ψυχικά.
Και τώρα πες μου: Ποιος είναι ο λογικός άνθρωπος, ο οποίος σε μια τυχαία στιγμή παίρνει το όπλο, το οπλίζει και σκοτώνει όποιο βρει γύρω του ή όποιον του τη σπάζει; Νομίζω πως κανένας.
Κανένας λογικός άνθρωπος δε γίνεται ψυχοπαθής από τη μια στιγμή στην άλλη. Σε κανένα δεν 'του γυρίζει' έτσι απλά, τουλάχιστον όχι τόσο πολύ για να σκοτώσει τα πλάσματα που [κανονικά θα έπρεπε] να αγαπά όσο και τον ίδιο του τον εαυτό. Τη γυναίκα του και το σπέρμα του.
Που σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος. Τι; Όχι το όπλο. Το όπλο κάνει τη δουλειά του. Να σκοτώνει. Ο άνθρωπος πάει λάθος. Και όταν κάτι πάει λάθος με ένα άνθρωπο, φαίνεται. Συνήθως.

Τι πρέπει να γίνει; Αν και το να μη δίνεται όπλο σε κανένα έφεδρο -δεδομένης της [υπάρχουσας, αλλά κανένας δεν το παραδέχεται] αδυναμίας αντίδρασής μας- φαίνεται σαν μία καλή λύση, ας υποθέσουμε ότι πράγματι η ΕΦ θα μπορούσε να προλάβει μια τυχόν ξαφνική επίθεση με το να έχει ο καθένας όπλο και έτσι πρέπει να βρεθεί άλλη λύση. Ποια είναι αυτή;

ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΩΝ ΤΟ ΟΠΛΟ. ΙΣΩΣ.
Και όταν λέω διαρκώς, εννοώ σε τακτά χρονικά διαστήματα. [Όχι τόσο τακτά όσο οι ασκήσεις του στρατού. Πιο συχνά.] Έτσι ίσως να μπορούσαμε να προλάβουμε τραγωδίες σαν αυτή.

Για το τραγικό γεγονός πληροφορήθηκα από την κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Τελευταία είμαι τόσο απασχολημένος με το κωλοβάρεμά μου λόγω της επικείμενης μου θητείας, που δεν έχω χρόνο να κοιτάω ειδήσεις. Και έτσι αναγκάστηκα να κάνω αυτό που μισεί κάθε μπλόγκερ που σέβεται τον εαυτό του: έρευνα. Και πέτυχα αυτό.

Είδα διάφορα σχόλια και απόψεις. Μπορώ να πω πως γέλασα και με τον πανίκο.
ΝΑΙ. ΓΕΛΑΣΑ. ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;

Σχόλια είδα πολλά, και μπορώ να πω ότι ο καθένας έχει και το δικό του δίκιο.


Μπορεί να είμαι μικρός ακόμα, αλλά ένα έχω να πω για το τι μας δέρνει σαν κοινωνία: αυτό, αυτό να ρίχνουμε τις ευθύνες πάντα μα πάντα σε οποιοδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτούλη μας.
Φυσικά και δε λέω πως φταίς εσύ ή ο όποιος άκυρος εσύ για το φόνο. Αλλά αν τρία άτομα έχουν πεθάνει, ένας έχει τραυματιστεί, και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φταις κόμματα, οργανώσεις, στρατούς, κυβερνήσεις, τρόικες, πατατοπαραγωγούς και ουρακοτάγκους κάτι πάει λάθος.

'Και τι να κάνω εγώ, ώ μέγα μπούλμπιε;' Να κοιτάξεις τον εαυτούλη σου, να κάνεις ό,τι μπορείς για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, αφού και εσύ διαφωνείς. Γιατί αν πεις πως 'μα αν αλλάξω εγώ και δεν αλλάξουν όλοι οι άλλοι είναι μάταιο' κανένας δε θα αλλάξει και η κοινωνία δε θα αλλάξει αν δεν αλλάξουν οι άνθρωποι.
Ποιος φταίει για τη σημερινή κατάσταση της αδιαφορίας; Εγώ, εσύ και ο όποιος άκυρος εσύ, όλοι μας. Αλλά πρέπει να αρχίσουμε από το εγώ.


Ναι, το ξέρω πως έχει νοηματικές τρύπες το κείμενο, και ναι, ο τρόπος που μεταφέρομαι από τη μια ιδέα στην άλλη είναι λάθος, και ατεκμηρίωτος. Αν θέλεις μη με λάβεις στα σοβαρά. Απαγόρευσέ μου να θυμώνω για το στάτους κβο.
Μα σου θυμίζω πως είμαστε στο ίντερνετ. Είμαι ένας γλόμπος για τους περισσότερους και είσαι μια μπλε εικόνα χωρίς μάτια. Χάσε την ώρα σου προσπαθώντας να με αλλάξεις όπως χάνω την ώρα μου προσπαθώντας να σε κάνω να σκεφτείς.

Comments

  1. σε περιπτώση πολέμου ένας συνάδελφος που μένει, μεγάλωσε, ζει Λευκωσία πρέπει να δηλώσει παρόν στην Πάφο. Και μετά ίσως να πρέπει να έρθει πίσω Λευκωσία. ήταν πιο εύκολο για την εθνική φρουρά να του δώσει όπλο να είναι έτοιμος αντί να κάτσει αν υπολογίσει ποιο είναι το πιο κοντινό στρατόπεδο από το σπίτι του τζαι το όπλο του να είναι εκεί.

    τζαι να δεις τζείνοι που φωνάζουν για το αξιόμαχο της εθνικής φρουράς είναι τα ίδια άτομα που δεν έκαμαν στρατό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. δεν έχω κάμει στρατό ακόμα. τώρα ήρτεν το χαρτί, οπότε οbv εν μπορώ να έχω πλήρη άποψη για το κατά πόσο η ΕΦ εν αξιόμαχη ή όι. κρίνοντας όμως καθαρά από εμπειρίες προηγούμενων μου, τζείνων που εννα παλιώσουν φέτος, ας πούμε, το πόσες εξόδους φκαίνουν, το πόσο λλίες ασκήσεις κάμνουν, το πόσο κωλοβάρεμα ππέφτει μέσα στο στρατό [κυρίως όταν παλιώσεις] πραγματικά εν πιστέφκω ότι είμαστε ικανοί ούτε καν να αμυνθούμε. πραγματικά ελπίζω τζαι εύχομαι να είμαι λάθος, όμως πραγματικά αμφιβάλλω.

      I'll see for myself tho:)

      Delete
  2. Μπράβο γλόμπε!

    Κράτα αυτές τις ιδέες μεγαλώνοντας!

    ReplyDelete
    Replies
    1. δε ξέρω αν είναι το σωστό παράδειγμα, αλλά ο μοχάμεντ άλι είχε πει ότι αν βλέπεις τον κόσμο στα 50 με τον ίδιο τρόπο που τον έβλεπες στα 20 έχεις χάσει τριάντα χρόνια.
      πράγματι, κάποιες ιδέες θα ήταν καλό να τις κρατήσω. το τι θα φέρει ο χρόνος όμως κανένας δε ξέρει.

      Delete
    2. νομίζω ότι ήταν ο μοχάμεντ άλι. όχι 100% σίγουρος.

      Delete
    3. amazed!
      Refrase:
      Κράτα ανοιχτό το μυαλό σου όσο μεγαλώνεις!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

josh #0: son of a dragonslayer

radio nowhere

μαύρες kitkat