Era Vulgaris: Arman

Ο Αρμάν έφυγε για Νορβηγία.

Ποιος είναι ο Αρμάν; Δεν τον ξέρετε, και μάλλον δεν ενδιαφέρεστε να μάθετε. Δεν ήταν κάποιο σημαντικό πρόσωπο για εσάς.

Ήταν φίλος του μικρού μου αδερφού. Πολιτικός πρόσφυγας. Γεννημένος στην Κύπρο, χωρίς όμως υπηκοότητα, αν και 15 χρονών. Ψηλός, περίπου 1,85 τον βάζω. Είχε τους φίλους του, τους στόχους του για το μέλλον. Μεγάλος πλακατζής, έκανε πολύ καλά τον Sacha Baron Cohen σαν Dictator Aladeen, και τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Έπαιζε μαζί μου μπάσκετ στον Κεραυνό. Καλό παιδί, καλός φίλος. Τον ένιωθα δικό μου άνθρωπο.

Χτες έμαθα ότι σήμερα θα έφευγε. Στην αρχή νόμιζα πως μου έλεγαν αστείο. Έκλεισε το κινητό του, το fb του και το τουίτερ. Δεν πρόλαβα να του πω ένα γεια. Ένα hasta la vista.

Γιατί φεύγει δεν έμαθα ποτέ. Απ’ όσο ξέρω δεν αντιμετώπιζε ρατσισμό, πόσο μάλλον το αντίθετο. Έτσι υποθέτω πως οι δικοί του βρήκανε δουλειά εκεί. Και αναγκάστηκε να μεταναστεύσει μαζί τους.
Οι Κύπριοι ακόμα δεν έχουμε νιώσει την οικονομική κρίση στο πετσί μας. Το πιο κοντινό σε κρίση που ένιωσα ήταν όταν απέλυσαν τον πατέρα μου από το ραδιοφωνικό σταθμό που δούλευε για περίπου 20 χρόνια, τον έλεγες και στύλο του σταθμού. Οι Ελλαδίτες όμως θα καταλάβουν πολύ καλύτερα τους λόγους για τους οποίους μετανάστευσε.

Σε εσένα μιλάω. Ναι. Εσένα. Κομματόσκυλο. Ignorant.
Χέστηκες ποιος είναι ο Αρμάν. Χέστηκες για την ιστορία του. Έχεις μια άνετη ζωή γεμάτη χλιδή. Έχεις ένα ωραίο, μεγάλο σπίτι, μία Mercedes Benz και δύο BMW, βιτρίνα του πλούτου σου. Έχεις μια σταθερή θέση υψηλών απολαβών στο δημόσιο, που ‘κέρδισες με την αξία σου’, με το μέσο και τα ρουσφέτια, με το γλείψιμο και το κουμπαρολόι. Γιατί ο φίλος του ξαδέρφου σου είναι κουμπάρος του τρίτου ξαδέρφου του υπουργού.
Και για να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι περιμένεις ευκαιρία τύπου ‘καφέ σε αναμονή’ στην Αθήνα, σε πιο televised version, για να δεις τη φατσούλα σου στο Mega και τον Ant1, να δεις αν έχεις φωτογένεια.
Όταν χτυπήσει την πόρτα κάποιου που δεν θέλεις να χάσεις η ανεργία, του φίλου σου, των παιδιών σου, ακόμα και εσένα, να σε δω τι θα κάνεις. Να σε δω τότε αν χέστηκες για τον Αρμάν.

Τι καλύτερο τέλος από την κλισεδιά 'πρέπει να ενωθούςμε επιτέλους' μπορώ να δώσω; Ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, κομματικών πεποιθήσεων. Γιατί χτες ήταν ο Αρμάν, σήμερα ο φίλος σου, αύριο εσύ.



Post script
-Πριν ρωτήσετε, η Era Vulgaris είναι κοινώς γνωστή ως Common Era, χρονολογικά Annus Dominus, ελληνιστί Έτη Μετά Χριστόν. Με τον τίτλο Era Vulgaris θα γράφω σκέψεις και σχόλια για την επικαιρότητα.

-Αρμάν, αν κάποτε τύχει να το διαβάσεις, ελπίζω να είσαι καλά, και καλή τύχη σε ό,τι κάνεις. Μη μας ξεχνάς.

Comments

Popular posts from this blog

josh #0: son of a dragonslayer

radio nowhere

the pornstar