τα όχι σου με κάνουν να φοβάμαι

και πώς από το όχι με κεφαλαία περάσαμε εβδομηντατέσσερα χρόνια μετά στο όχι καριολάκι ένας θεός και ένας τραγουδιστής το ξέρουνε.
Όχι για την περηφάνεια τούτου του τόπου και της σημαίας της μπλε με το σταυρό τον άσπρο μα και για την περηφάνεια των παιδιών που περπατάνε έξω από την πρεσβεία με τη σημαία, μα πάνω απ' όλα για την περηφάνεια των γονιών που έχουνε να λένε στους γύρω πως το παιδί τους παρελαύνει, όχι αυτό, το πίσω δεξιά και δες τι μαλλί του έκανα η μάνα του.

Και εγώ όχι μάνα, στην παρέλαση θα πάω να φάω σάντουιτς του στάτιου και τη δόση μου καφέ και ίσως τίποτα σε θηλυκό που τόσο μου λείπει στα χακί.
Και όχι μάνα, να γυρίσω πίσω δε θέλω. Μα όχι, δε μπορώ να κάνω κι αλλιώς γιατί όχι στην έξοδο θα μου πούνε και όχι στη ζωή μου μετά.

Πολλά και τα όχι που άκουγα και όχι δε γίνεται και όχι είσαι μικρός και όχι είσαι παράλογος, και όχι δε σε θέλω και όχι μείνε μακριά. Τόσο που λέω και εγώ όχι στον εαυτό μου πριν προλάβει ο άλλος να ξεστομίσει τη λέξη.

Τα όχι σου με κάνουν να φοβάμαι και όχι να λέω κι εγώ, γιατί τα όχι σκοτώνουνε ψυχές ανθρώπων και κάποιες φορές και σώματα.

Comments

  1. Που τα αγαπημένα τζι ας μεν έκαμα στρατό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. λάθος ποστ ο ποιητής; =]

      Delete
    2. Dunno, ο στρατός εν σε άλλα ποστ

      Delete
  2. Replies
    1. Ε όχι ρε παιδιά, αν είναι δυναμό

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Αγαπητέ Μπούλμπι, να'μαι πάλι στη σελίδα σου να θέλω να σε γλουμπήσω αλλά και να ομορφύνω κάποιες...σκέψεις σου! Αναφέρομαι σε αυτό που γράφεις στην εικόνα του προφίλ. Ποιος είμαι τι θέλω? Ignorance is bliss νομίζω! Δεν αξίζει τον κόπο. Για να του αποδώσουμε κάποια αφηρημένη εγκυρότητα για να μην σε πάρουν για τρελό (ένας δηλαδή που δεν έχει σπουδάσει τίποτα πχ εγώ? Οι αρχαίοι έλεγαν ότι όλα τα δεινά οφείλονται στην άγνοια) θα πρέπει να το ταιριάξουμε με τα συμφραζόμενα: ποιος είμαι? τι θέλω? Στην προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε μία ωραία ιστοσελίδα, να γράψουμε σε ένα μπλογκ, χάνουμε το λογισμό. Ο άνθρωπος δεν κρίνεται από τους τίτλους του τις ετικέτες του και τα πλάνα του, ή πλέον συνειδητοποιώ (Μπούλμπι θα πει πληροφορική?) ότι ίσως δεν υπάρχει μόνο μία μέθοδος ή μία οδός για τη λύτρωση. Η ζωή δεν είναι όλα ένα. Τι με νοιάζει. Έρχονται Χριστούγεννα. Γιορτές, φαγητό, θέλουμε να δούμε πετυχημένα παιδιά ή απλά απέχεις από το τέλειο κατά μία βιβλιοθήκη, τη δική σου βιβλιοθήκη αργότερα, μόνος σου με την υποδομή που θα έχεις. Φέρνω απλά παραδείγματα. Πως θα σου φαινόταν λέω αν έχεις κοπέλα και τη δεις τα Χριστούγεννα, δέκα λεπτά πριν φύγετε για ρεβεγιόν έχεις καθίσει σε μία ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών να τους γαμήσεις τη μάνα. Control, Έλεγχος, Δόμησε το ανεξέλεγκτο. Οιοσδήποτε στο ίντερνετ μπορεί να πατήσει το οποιοδήποτε κουμπί και να αρχίσει να συσχετίζει. Γιατί δεν το προβάλεις με τον ορθό τρόπο? Απλός ο αιώνας μας. Οι πάνω και οι κάτω. Και ο αναρχικός και ο αντιεξουσιαστής μπορεί να έχει σχέση και με μεταφυσική και με θεωρία χορδών και με ειδικό υλικό. Και αυτοί γνώσεις έχουν. Να κερδίσουμε την εύνοιά σου και να σε μπαγλαρώσουμε. Το ποιος είμαι ή το τι θέλω, ίσως να μην πρεπει να το λες εσύ ή όχι συνδυασμό με την άγνοια, ένας αμόρφωτος απλά είναι ανήμπορος. Μιλάμε μεταξύ μας. Δεν θα σου πω άμα σε άκουγε κανείς τι θα φανταζόταν. Γνωστά τα προβλήματα. Πόσο μεγάλα αρχίδια. Αγγίζει τα όρια της αναρχίας, του αντιεξουσιαστή, του άθεου, της επίθεσης να το πω απλά. Μαζί νομίζω δεν θα σου πω τίποτα για το αν θα αλλάξεις την έκφραση. Απλά, τα γραπτά σου και "τα θέλω σου αργότερα" θα το αποδείξουν. Φυσιολογικός άνθρωπος με φυσιολογική ζωή, με φυσιολογικές σχέσεις χωρίς πυρήνες και σκοτεινά κυκλώματα που συνδέουν τους πάντες και τα πάντα, ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ. Με δυνάμεις που δεν μπορούν να αποδειχθούν, με κάτι που κανένας δεν το καταλαβαίνει, Ανοίγουνε Στόματα, Εξαφανίζεσαι όπως το γράφεις. Όμως εμείς τη βγάζουμε την άκρη. Ο Μπούλμπι θέλει κουβέντα, θέλει να φθάσει στην απέναντι όχθη, θέλει να του γράφουν και να μαθαίνει. Καλή συνέχεια σου εύχομαι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επειδή θεωρώ υποχρέωσή μού να σου απαντήσω, και να απαντήσω γενικότερα σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το alter ego μου, θα σε παρακαλέσω να αναμένεις το επόμενο ποστ, ω μέγα ποιητή😊

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

josh #0: son of a dragonslayer

radio nowhere

μαύρες kitkat