υπερηφάνεια

is it just me, ή το 90% του πληθυσμού που θα συμμετέχει στην πορεία περηφάνειας είναι φύλου θηλυκού;
is it just me, ή το 90% του πληθυσμού που θα συμμετέχει στη counter-πορεία περηφάνειας είναι ηλικίας >40 ή/και αποελίστες;
[σόρρυ, άκυρο. οι αποελίστες έχουν άλλες έγνοιες απόψε]
is it just me, ή το 90% του πληθυσμού που θα συμμετέχει σε μια από τις δύο πορείες συμμετέχει για το θεαθήναι;

Οι παρελάσεις σας δεν είναι για εμένα. Περήφανος για τον εαυτό μου δεν είμαι.  [and let's not forget παγκύπριες]
Αλλά έχω ξηγηθεί μαζί του και μαζί σας. Δε μου αρέσει να βλέπω κάτι που με χαλά, αλλά ταυτόχρονα σέβομαι και την επιλογή του άλλου όσο δε με επηρεάζει.
Οπότε, counterpriders, εφόσον είστε straight και 'λογικοί', νορμάλ άνθρωποι, άρα υποθέτω πως έχετε τη λογική να μη μετατραπείτε σε ομοφυλόφιλοι, σωστά; Άρα τι σας πειράζει; Ο άλλος απλώς δηλώνει πως έχει το δημοκρατικό και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα του να είναι κυρίαρχος του εαυτού του και της σκέψης του, έστω και αν η σκέψη του είναι παράλογη για εσένα. [Στην τελική όμως, παράλογη είναι και η σκέψη ενός ινδουιστή, λόγου χάριν, για εσένα, χριστιανέ. Θα του επιτιθόσουνα;] Από τη στιγμή που δε σε επηρεάζει άμεσα, με ποιο δικαίωμα απαιτείς το να σταματήσει να είναι ό,τι είναι;

Λογική.

[Δυστυχώς, καθώς η παρέλαση συνέπεσε με τον αγώνα πρωταθλήματος, οπότε ελάχιστα επεισόδια έγιναν καθώς έλειπαν οι hardcore αποελίστες, που σημαίνει αυτόματα ότι χάνω μία obvious ευκαιρία που θα είχα να τους ειρωνευτώ για ακόμα μια φορά]

Και μια που μιλούμε για τον αγώνα πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια στην ομάδα των οργανωμένων που μισώ λίγο περισσότερο από ότι μισώ τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες οργανωμένων. Το παιχνίδι δεν το είδα ολόκληρο, και όσο είδα μου θύμισε τα τραγικά παιχνίδια της φετινής ελληνικής superleague. Άχαρο, χωρίς ζωντάνια, ελάχιστες φάσεις, φάουλ πολλά, μέτρια διαιτησία, παραλίγο καβγάδες στο τέλος.
Η επανάληψη του αγώνα [άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να συνεχιζόταν από το 50] τελικά σας βόλεψε όμως, παραπονιάρικα μου. Αλλά δε θέλω να κάνω περισσότερα σχόλια για αυτό.
Αν όμως χάνατε τι θα γινόταν, γκρινιάρικα πορτοκαλί; Θα οργανώνατε πορεία στα γραφεία της ΚΟΠ γιατί δε σας το δώσανε πιο πριν και ήσασταν αρκετά μέτριοι ώστε να το χάσατε.
Και τι πορεία. Μεγαλύτερη από το pride [edit: το οποίο τελικά αποδείχθηκε επιτυχία (?)]. Θα καταστρέφατε τα πάντα και θα αφήνατε καμένη γη πίσω σας. Τη συνέχεια τη ξέρετε. Δεν υπάρχει λόγος να την περιγράψω.

Γράφω σαν να είμαι οπαδός μιας άλλης ομάδας. Όχι. Είμαι οπαδός της παράλογής μου λογικής.Τις ομάδες της κύπρου τις μισώ όλες. [πλατειασμός, duh]
[σημείωση: παίρνω πίσω ό,τι είπα για την επανάληψη αν κάποτε εξακριβωθεί ότι ήταν αελίστας που έριξε την κροτίδα, γιατί έτσι μια διακοπή του αγώνα με 0-3 θα ήταν δίκαια. Αλλά πλέον δεν έχει σημασία. No more tears, αποέλ νταμπλούχος.]

Καλά να περνάτε όσοι βρίσκεστε αυτή τη στιγμή στην παρέλαση. Ξέρετε ότι αν είσασταν λίγοι [και ήταν περισσότεροι οι αντι-περήφανοι] θα στιγματιζόσασταν, πιθανώς θα δεχόσασταν επίθεση [αν τύχαινε να ήταν άλλη μέρα ο αγώνας] και ακόμα είχατε το θάρρος να συμμετέχετε.

Συμμετέχω ψυχικά μαζί σας; Ίσως. [σίγουρα συμμετέχω ψυχικά στο rave party του πικατίλλη] Σας σέβομαι, γιατί δείξατε πως το όνειρό μου μπορεί κάποτε, ίσως γενιές αργότερα, να πραγματοποιηθεί. Να αλλάξει η νοοτροπία μας. Και αυτό δε σημαίνει να είμαστε πιο ανοιχτοί προς τους ομοφυλόφιλους, τραβεστί ή οτιδήποτε άλλο που έχει σχέση με τη σεξουαλικότητα.
Να αλλάξει γενικότερα. Να αλλάξουμε γενικότερα.

Να αλλάξουμε.

[edit: είναι μεγαλύτερο το ποσοστό των αντρών στο pride. Ίσως και μικρότερο το ποσοστό που συμμετέχει στο 'show'. Ευχαριστώ που με αποδεικνύετε λάθος.]

P.S. Δέχομαι οποιουδήποτε είδους επιθέσεις. Απαντώ σε αυτές που έχουν μια λογική βάση. Προβληματίζομαι και ελπίζω στον προβληματισμό.

Comments

  1. δυστυχως στην counter πορεια οπως την αποκαλεσες ειδα τζιε πολλους μιτσιους. επεριμενα η νεολαια ναν πιο ανοικτομυαλη

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το νεολαία είναι κατ' εμένα λίγο γενική έννοια. Για παράδειγμα, υπάρχει η νεολαία που σέβεται, υπάρχει η νεολαία που μηδενίζει.

      Στην περίπτωσή μας, [εννοώ για τον τρόπο σκέψης και δράσης] υπάρχει η βαριεστημένη [ίσως λάθος λέξη για να την περιγράψω] νεολαία, που δεν ενδιαφέρεται γενικότερα, και η φανατισμένη [οποιουδήποτε είδους] νεολαία. και υπάρχουν και ελάχιστοι, ίσως πιο open-minded.

      εγώ δε ξέρω πού ανήκω. φανατισμένος νομίζω όμως πως δε θεωρούμαι. open-minded δεν είμαι, εξηγήθηκα νομίζω. βαριεστημένος και νωθρός είμαι. αλλά δε μπορώ να πω ότι δεν ενδιαφέρομαι και για τίποτα. ασχολούμαι με τα κοινά στο βαθμό που δύναμαι.
      [ που σημαίνει ότι κι εγώ θα καταλήξω εκτός κύπρου κάποτε :) ]

      Στο δρόμο έβλεπα τις προάλλες εδονόπουλα να κρεμούνε αφίσες για το -κλασικό πλέον- τριήμερο τραγουδοφεστιβάλ τους. No offence στους αριστερούς, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Αλλά όλοι γνωρίζουμε πως στα παραρτήματα της νεολαίας, όπως ακριβώς και στις κερκίδες των οργανωμένων [σημείωση: ΚΑΘΕ κόμματος και κάθε -ποδοσφαιρικής τουλάχιστον- μεγάλης ομάδας] έφηβοι φανατίζονται από μικροί, και μετατρέπονται, με τη βοήθεια του χρόνου, σε πρόβατα που ψηφίζουν ή φωνάζουν για μια ιδέα που τους κολλήσανε στο νου από μικρούς.
      Όσο υπάρχει φανατισμός σε τόσο μεγάλο επίπεδο, δε νομίζω ότι δικαιούμαστε να μιλούμε για μια ανοικτόμυαλη νεολαία.

      Πού θέλω να καταλήξω; δυστυχώς δε μπορείς να περιμένεις από τη δική μου, τη δική σου, την επόμενη γενιά να αλλάξει νοοτροπία από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως θέλω να πιστεύω πως είμαστε μια μεταβατική γενιά. Η νεολαία που θα δείξει το δρόμο.

      Ίσως και να είμαι λάθος, υπεραισιόδοξος ή υπερβολικά απαισιόδοξος. Ο χρόνος θα δείξει.

      Delete
  2. Εν έκαμα δημογραφικό αλλά εφανήκε μου αρκετά mixed το πλήθος μας. Αντρες και γυναίκες. Που παιδιά που παν σχολείο, σε νέους, σε νέους γονείς με τα μωρά τους, σε τύπους με τα σκυλιά τους, σε χίππι στάιλ κόσμο, ζευγάρια στρέιτ και μη, παρέες, ομάδες, κυπραίοι, εγγλέζοι, σουηδοί, δανοί, νορβηγοί, μεσήλικες και ακόμα μεγαλύτεροι άνθρωποι. Όι τόσοι πολλοι μεγάλοι, ήταν λογικά αναμενόμενο, αλλά υπήρχαν.

    Μες στους άλλους είδαμε τζαι γιαγιάδες, 70-80 χρονών που με δυσκολία κινούνται. Εν τες βοηθούν να τες πάρουν μια εκδρομή επειδή νευριάζουν που κατουρκούνται μες στο δρόμο επειδή πίνουν χάπια για την πίεση, αλλά να τες κατεβάσουν στην αντιπορεία τους ήταν πολλά λογικό.

    Ελπίζουμε. Έννα δείξει. Αλλά για μένα εν γίνεται να μεν αλλάξουμε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. από ότι καταλαβαίνω όμως, το μήνυμα εν επέρασε. αν κρίνω από τες αντιδράσεις συμμαθητών τζαι γνωστών μου σήμερα, ο κόσμος εν ακόμα με το στερεότυπο του ότι η παρέλαση ήταν μόνο για γκέι, λεσβίες τζαι πολιτικούς/celebs που θέλουν να το παίξουν openminded. για να είμαστε τζαι ειλικρινείς, τζι εγώ το ίδιο θα ενόμιζα αν δεν το έψαχνα λίο παραπάνω, ή αν δεν ήξερα πως διάφοροι άλλοι συμμαθητές μου, οι οποίοι δηλώνουν straight, επηένναν.

      εθωρούσα πριν λίο βίντεο στο iwo με αστυνομικούς τζαι counterpriders να χτυπιούνται, τζαι πραγματικά αναρωτήθηκα αν τούτοι ήταν πραγματικά άνθρωποι της εκκλησίας, ή απλώς ελαμίτες-straight-is-the-way, ή μεθυσμένοι ρωσοπόντιοι -no offence στους μεθυσμένους ρωσοπόντιους XD- λυσσιασμένοι για ξύλο.

      απορώ τζαι εξίσταμαι.

      Delete
    2. Να σου πω κάτι όμως; Όσο και να προσπαθείς να δείξεις κάτι, άμα ο άλλος εν τυφλός (μεν πλακώσουν οι αμερικάνοι με τα πολίτικλι ινκορρέκτ τους δαμέσα μόνο), εν μπορείς να τον κάμεις να δει τζείνο που του δείχνεις με το ζόρι.
      Τζι ακόμα χειρότερα άμα ο άλλος εν μεταφορικά τυφλός, τυφλός στο νου, όπως στην προκειμένη.
      Όμως έτσι κι αλλιώς ένεν μόνο για να δείξεις κάτι στους άλλους που το κάμνεις. Κάμνεις το για να γιορτάσεις ό,τι εκαταφέρε μια υποκουλτούρα μέσα στα χρόνια. Κάμνεις το για τζείνους που θέλεουν να μιλήσουμε με κόσμο που εν καλοδιάθετος τζαι συζητήσιμος. Κάμνεις το για να έβρεις αφορμή τούτο το πάρτι να μιλήσεις στα μωρά σου τζαι να δείξεις ότι έννεν κάτι. :)

      Delete
    3. λο σε. εν μπορείς να επιβάλεις την άποψή σου με το στανιό. εκτός αν είσαι οργανωτής ομάδας ποδοσφαίρου ίσως.

      τζείνο που ήθελα, τζαι επερίμενα να δω σε κάποιες περιπτώσεις, ήταν το ελάχιστο προβληματισμός. κάτι που δυστυχώς εν έγινε.

      τωρά το πώς μια υποκουλτούρα εκατάφερε [χρόνια μετά που άλλες χώρες, obby] να φτάσει σε ένα σημείο όπου 5k [?] άτομα παρελαύνουν για κάτι το οποίο μια δεκαετία πριν εθεωρείτο ψυχασθένεια or whatever εν άξιο σεβασμού που μόνο του. πάρτι ενιξέρωω, but hey. [almost] everybody loves popcorn and πικατίλλης

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

josh #0: son of a dragonslayer

radio nowhere

the pornstar